72 Uurs Duo Handed

Drie dagen zeilen met je zeilmaat over het Haringvliet en de Zeeuwse wateren. Je doet diverse vooraf opgegeven havens door heel het gebied aan. De volgorde staat niet vast dus alles draait om tactiek, planning en het kiezen van de juiste route. Start en finish zijn in Hellevoetsluis. Ongeveer 2 weken voor de start krijg je de zeilaanwijzingen met daarin een aantal verplichte havens en vaargeulen. Goed zeemansschap, tactiek, planning en doorzettingsvermogen zijn de speerpunten voor deze tocht. 

We werken met een puntensysteem voor de havens zodat je een eerlijke uitslag krijgt en het in het verleden zo beruchte schrijven van journalen is verdwenen. 

We hebben onze eigen facebookpagina waar de zeilers tijdens de tocht hun belevenissen op kunnen zetten zodat het thuisfront en de andere deelnemers op die manier mee kunnen leven met de tocht. 

Je sleept de “beruchte” wisselprijs in de wacht als je de tocht reglementair hebt uitgevaren en de meeste punten hebt gehaald. En niet te vergeten de Duo Handed staat ook vooral voor gezelligheid en wordt afgesloten met een prijsuitreiking en een captains dinner. De gelegenheid om de andere deelnemers en de thuisblijvers te vertellen over de drie onvergetelijke dagen.